Същност на българите (Sastnost na balgarite)
3.0.  Теми
3.5. "Величие" и "падение" (съдба, карма) при българите

3.5.15. Германия - V хил. пр.н.е.-ХХІ в. 

 

Анотация: Начинът на използване на знака на рода Дуло в представените илюстрациите показва (онагледява) отношението към представителите на този род – първоначално като към богове, а на по-късен етап като владетели на територията на съвременна Германия.

 

Тук ще посочим само някои страни от използването на троичните знаци на територията на Германия. Темата предстои да бъде доразвита.

 

На Илюстрация Знаци са представени 30 групи знаци на българите. Те са разгледани в три книги: „Тангра - знак на българите, 2003 г.; По следите на Знак „Тангра“. Българският произход на руската и на турската държавност, 2005 г. и По следите на знак Тангра. Докосване до същността на българите, 2009 г. В настоящото изследване ще се опитаме като вървим по следите на знак „Тангра” и по-специално по следите на разновидност Т.11 – владетелски знак на рода Дуло, да получим възможност за докосване до някои малко известни страни от древността (историята) на Германия.

 

 

Илюстрация Знаци. Тридесет групи знаци на българите

 

 

Да започнем с бог Один

Один е върховният бог в митологията на германите. Повелител на небето и справедливата война, следи за справедливост. Баща на Тор, Тир, Балдур и други богове [Один-г:].

 

 

Илюстрация № 1

Один язди осемногия кон Слейпнир, Исландски ръкопис от ХVІІІ век, Датска кралска библиотека [Odin:, Sleipnir:].

На върха на шапката на конника е поставен знакът на рода Дуло, което говори, че конникът (владетелят) е от рода Дуло. На бута на коня е поставен същият знак, т.е. той принадлежи на конника от рода Дуло. Один държи „мълния” – сдвоен знак Т.11 (знак на рода Дуло) със специфичните за Один особености, изобразени в жезъла на Один (виж тема: 3.5.16. Один). Изображението показва как по време на бой (преследване) българският воин (конник) и обученият боен кон са „наблюдавали” „преследващия” ги противник.

 

Представяме интересуващите ни две: фотографии на експонати от изложбата „'Konflikt” и от музея Varusschlacht в Kalkriese, Германия, състояла се през 2009 г. в чест на победната битка около Kalkriese (битката в Тевтобургската гора), в която федерацията на Германските племена унищожава три римски легиона (около 15 хил. души) през 9 г. [Konflikt_9_AD:].

 

Kalkriese

 

 

Илюстра;ия № 2

Местоположение на Kalkriese, Германия [kalkriese:].

 

 

 

Илюстрация № 3

Бронзова тока [kalkriese:].

В средния блок на изображението, най-лявата редица, в двата края между свастиките е изобразен знак Т.11 – знак на рода Дуло, с къса линия в края на лявото и дясното рамо.

В средния блок на изображението, средната редица, са изобразени същите 7 знака Т.11; сдвоените долни шест знака наподобяват „оръжието на боговете” (виж тема: „Мълния”) – вероятно към онова време вече са „забравили” за силата им.

В левия блок на изображението - поредица от 6 знака Т.11 – знак на рода Дуло, прав и обърнат вариант един до друг с едно общо рамо (сравни с Илюстрация № 1 , тема: 3.5.13. Белгия).

 

 

 

Илюстрация № 4

Гребен и сребърна тока [kalkriese:].

В долния край на гребена са изобразени два знака „точка с кръг”, съединени с линия; над тях е изобразена многократно използвана комбинация от разновидности Т.27.а и Т.27.б един до друг. Тази комбинация е ползвана и на територията на България още през VІ хил. пр.н.е. - виж Илюстрации № 2-5 от книгата: 2.5. По следите на знак „Тангра“. Докосване до същността на българите, София: Зимек-99, 2009, 96 с. - 2.5.4. Тяло (pdf file).

 

 

 

Илюстрация № 5

През 1870 г. Германия е била обединена. Това е знамето на империята от 1871 г. до нейното разпадане в края на Първата световна война през 1918 г. [FlagGerm:].

На короната са поставени два знака Т.11; около централна фигура на орела в кръг са разположени последователно: орел върху „Мълния” и комбинация от Т.27.д със стилизирани знаци Т.25 (?) с точка в средата; между цифрите 18 и 70 е поставена комбинация от Т.27.д и Т.2 с точка в средата.

 

 

 

Илюстрация № 6

Емблема на автомобилите Мерцедесразновидност Т.13.в, обърнат вариант, скосени рамена, в кръг [Mercedes-Emblem].

 

 

 

Илюстрация № 7

Фолксваген лого - два знака Т.27.а един до друг с частично препокриване на рамената в кръг или два знака Т.27.а с докосващи се рамена и един над тях в кръг [Volkswagen-Logo:].

Подобна комбинация е била използвана по време на Неолита.

Знак от Винча

Илюстрация № 8

Протописменост, известна като знаци от Винча. Табличките са датирани към V хил. пр.н.е. [Vadu_Rau_Stones:]. (Комбинация от знак Т.27.а и два съединени знака Т.27.а.)

Винча (на сръбски: Винча) е село в днешна Сърбия близо до столицата Белград. Селото е център на неолитната Винчанската култура и е богато на археологически находища от времето на неолита [Винча:]. 

Използвани троични знаци: т.2, Т.11, Т.13, Т.27.а, Т.27.б, Т.27.д, „Мълния”, орел върху „Мълния”.

 

Заключение: Начинът на използване на знака на рода Дуло в представените илюстрациите показва (онагледява) отношението към представителите на този род – първоначално като към богове, а на по-късен етап като владетели на територията на съвременна Германия.

 

Източници:

Винча: URL: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B0

Один-г: URL: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B4%D0%B8%D0%BD

FlagGerm: URL: http://denis-balin.livejournal.com/1853656.html

kalkriese: URL: http://www.maplandia.com/germany/niedersachsen/weser-ems/osnabruck/kalkriese/

Konflikt_9_AD: URL: http://www.flickr.com/photos/antiekpubliek/sets/72157622516038934/with/3980825727/

Mercedes-Emblem: URL:

http://www.performanceproducts4benz.com/exterior-parts-and-trim/emblems-and-decals.html

Odin: URL: http://en.wikipedia.org/wiki/Odin

Sleipnir: URL: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Sleipnir

Vadu_Rau_Stones: URL: http://www.thelivingmoon.com/46ats_members/Lisa2012/03files/Vadu_Rau_Stones.html

Volkswagen-Logo: URL: http://www.dastank.com/Volkswagen-Logo-History.htm

Назад към:  Начало  или  Съдържание